Tips oss om Norges farligste skjær

Gjensidigestiftelsen har tatt initiativet til et prosjekt i samarbeid med Kystverket for å gjøre det enklere å ferdes trygt til sjøs. Nå skal de montere merkestaker på de 100 farligste skjærene i indre led langs hele kysten.
(Les mer. Klikk på overskriften)

Merk Skjæret er et kampanjesamarbeid mellom GjensidigeStiftelsen og Kystverket, og har som mål å merke farlige skjær og grunner langs kysten av Norge.

Se link:http://merkskjaeret.no/

Sommeren 2014 var en drømmesommer. Men for mange endte den med havari. Ifølge Finans Norge økte erstatningene til fritidsbåter med 38 prosent i fjor sammenlignet med året før. Totalt ble det utbetalt 406 millioner kroner fordelt på 8700 skadesaker. De aller fleste av disse var havari-relaterte. Det er ny rekord.

Den norske småbåtflåten har blitt større, dyrere og raskere. Men hos mange skorter det dessverre noe på navigasjonskunnskapen.

Derfor har Gjensidigestiftelsen tatt initiativet til et prosjekt i samarbeid med Kystverket for å gjøre det enklere å ferdes trygt til sjøs. Nå skal vi montere merkestaker på de 100 farligste skjærene i indre led langs hele kysten.
Dette er skjær som i dag står umerket, og som lokalkjente gjerne vet hvor befinner seg og styrer unna.
Men for alle andre utgjør disse en reell fare.

For å merke de aller farligste skjærene trenger vi din hjelp. I karttjenesten vår kan du plassere og
kommentere det/ de skjærene som du mener bør få en merkestake.

Basert på tipsene, vil Kystverket montere de første stakene i august 2015. Resten vil bli montert i 2016.
Vi vil også trekke ut vinnere som får flotte premier. Noen vil også bli invitert ut med Kystverkets fartøy når ditt skjær blir merket.

Takk for at du bidrar til å gjøre det tryggere å ferdes langs kysten vår.