Sommeren er her

Ja, slik skulle det gjerne vært. I henhold til kalenderen er det tid for kortbukser, men en titt på gradestokken er nok til å beholde de lange, tykke unevnelige på.

 

Nåvel – de fleste av oss har fått våre stolte farkoster på vannet. Planlegging og polering er historie, foran oss ligger forhåpentligvis en lang og fin båtsesong. Også i år dukker det opp mange ”nye” båter. Regn med at dere får besøk av nysgjerrige. Vi vil jo gjerne se hvordan dere har det. De fleste fikk nok med seg at det ble en del skriverier i vår lokale ”blekke” i forbindelse med innføring av ID-merking. Styret i båtforeningen er blitt orientert om dette systemet. Utover det har ikke styret lagt noen føringer i saken. Mitt lille innlegg i avisen var ment å legge saken død fra vår side. Om noen synes at styret i MMF ikke har ivaretatt medlemmene på en korrekt måte får være deres sak – vi har handlet ut fra formålsparagrafen som går på å skaffe medlemmene flere, bedre og sikrere båtplasser.
 
Som det ble informert om på årsmøtet, var nye T-skjorter med MMF-logo bestilt. Disse er nå mottatt og fåes i størrelse 50-52-54-56, både i blå og hvit. Skjortene er fine – er av god kvalitet og koster den nette sum av kr 100. Det gir en liten slant i kassa til MMF. Jeg vil sterkt anbefale medlemmene å anskaffe skjorte til bruk i dertil egnede anledninger. Til Trysnes-turen håper jeg alle er antrukket i ny skjorte – og flagger med ny vimpel. Alle medlemmene av styret vil ha et begrenset antall T-skjorter for salg i båtene (så her må styret gå til Alf og supplere). Til Trysnes ser jeg for meg en stor konvoi av flotte båter, ledet an av BK (med stor vimpel). Alle formalitetene rundt Trysnes-turen skal være iorden (Jan / Lennart ). Entre havnen med stil og fortøy der vi blir anvist. ”Vor-spielet” på Trysnes havn ser jeg fram til. At konvoien fra MMF blir lagt merke til, er helt greit, men jeg vil ikke unnlate å nevne at vi ikke må ta ”den helt ut”. Det har vært et par tilfeller som vi godt kunnet unnvære. Men når det er sagt, er alt ”skværet” opp i – og vi er ønsket velkommen av vertskapet.
 Så ser jeg for meg en lang og flott sommer slik at alle planene som er laget, kan bli satt ut i livet. Krabbefangst kokt på bål i sene nattetimer – grilling og kos rundt bål ofte helt til solen titter opp over åskammen. Det er bare å glede seg. Jeg minner om ryddedagen som er planlagt på Sandøya 10. juni i regi av Mandal Kystlag. Regner med det blir nærmere info i avisen senere. Noen påminnelser til slutt: •Se på hekksjøen og tenk på de som er mindre enn deg.
 •La VHF’en være påslått så lenge du er underveis.
 •Følg reglene for flagging.
 •Rydde søppel og bruk avfallsbeholdere der de finnes.
 •Husk også at Mandal Motorbåtforening er for folk i alle aldre.
 
Ha en fortreffelig sommer ispedd krabbe, reker og mye annet godt.
 
Lars (La-Sissa).