Referat fra dugnads dagen på Kammershammeren

Et nytt prosjekt ruller opp og det var nå klart for ny dugnadsinnsats hos ivrige medlemmer i Mandal Motorbåtforening, med Arbeidskomiteen i spissen.Bilder fra dagen ligger under Galleri-Kammershammer bukta! Les mer:Klikk på overskriften

Å jammen var responsen og oppmøtet like god som da vi dro i gang Ystevågen, og med en slik gjeng gir det ekstra glede for de av oss som styrer og organiserer jobben.Etter  å ha fått klarsignal fra Parkvesenet med hogst, rydding av trær og kratt var vi denne lørdagen mer enn klar for en skikkelig innsats atter en gang!!

Startet kl: 0900 lørdag fra bryggen v/ seilforeningen. Skipper Alf Løkken fraktet oss trygt ut i leid båt fra Tregde marina. Været var skiftende må man si, blanding av sludd, regn og gode dønninger fra stormen som herjet i natt. Men sol fikk vi mest av gjennom dagen! 

Hele 14 stk stilte opp til innsats, og med en blanding i alder fra 7 til ca 70 år på dugnadsarbeiderne er vi som en storfamilie. Alle hadde samme instilling om å utføre en innsats til felles glede for båtfolket og alle som vil bruke friområdet!!

Ettersom vi nesten jobbet i " hagen" til medlem Nils Reidar Christensen hadde også han stor glede av og delta denne dagen. Vi fikk også tilbud om å kunne ta i bruk hytten til mat- pauser om været ble for ille, Det ble det ikke behov for, men tusen takk for tilbudet!  Merker at dette gode samholdet og gleden som vises av alle... øker lysten til å gjøre en innsats enda større!!

Trær ramlet som fyrstikker denne dagen, og bål ble gjort opp for brenning av greiner. Vedlagte bilder fra dagen sier alt om hvor mye vi fikk utført, og området er allerede blitt lysere og større.

Undertegnede ble nok litt for ivrig med felling av trær og glemte flere ganger at avkvisting også er en stor del av jobben. Kommentaren fra Rolf Finnstad, med flere var:" Du må kviste trærne Even". Men det gikk liksom ikke inn, og en periode virket det nok som rene" krigsområdet" med store trær som haglet i bakken :-) !!  Får vi gjennom alle planer med dette flotte stedet vil det virkelig bli en fin havn for vestavinden som plager oss mest i sesongen.

 Mye avhenger av søknader om økonomisk støtte, så det skal bli spennende og følge med. Tegninger med info er lagt ut tidligere her på hjemmesiden.

Etter en lang økt kunne gjengen samles rundt bålet for grilling av pølser som smakte godt! Pølser, brus og kaffemat ble kjøpt inn av båtforeningen.Tusen takk for det!

Takk til styret som igjen ga klarsignal til ny dugnad, og som setter av litt penger til felles mat og de kostnader som dette medfører med leie av båt + litt små ting.

Takk også til Alf Løkken som hjalp til dagen i forveien med innkjøp, henting av båt etc. En takk rettes også til Roald, Harald og Arvid i Parkvesenet som ga klarsignal og tente på ideen om å ruste opp KammershammerenI tillegg ordnet de med søknader til fylket om økonomisk støtte! Vi er glad for dette gode samarbeidet sammen med dere!

På vegne av arbeidskomiteen:  Rolf, Oddleiv og undertegnede, vil vi rette en STOR TAKK, for en flott innsats til alle dugnadsarbeidere som deltok denne dagen!!

Ps. ( det vil bli informert videre om flere dugnader utover våren, så det blir flere muligheter)

Av: Even Lohne

Leder arbeidskomiteen

Mandal Motorbåtforening