MMF hørte rykter

MMF hørte rykter om at Nils Reidar var i gang med å få tilbake tåkeluren på Ryvingen. Her er hans svar til oss like før jula 2007:

 

Hei.

Joda, jeg har de siste par årene vært i dialog med Kystverket om å få liv i tåkeluren igjen. Samtlige tåkelurer i landet ble satt ut av drift i 1988, og da var det ikke meningen de skulle brukes mer. Bare Lindesnes "tok seg til" fortsatt vedlikehold og bruker stadig luren ifm. besøk etc. De har jo også som kjent "Tåkelurens dag" om sommeren, er blitt "tusenårssted" og muse` etc. Kystverket er imidlertid svært lunkne når det gjelder min interesse for tåkeluren. Bl.a. fordi trykktanken må resertifiseres. Vi er dessuten ikke det eneste fyret som ønsker å få den i gang igjen. På en måte forstår jeg det. De kan jo ikke ha kreti og pleti til å rote i maskinhusene hvor alt nå er automatisert. Jeg har en søknad klar til Kystverket, om ikke annet enn å få lov til å starte en av dieselmotorene som driver kompressoren. I sjømannsforeninga har vi jo folk som klør i fingrene etter å prøve seg.

Jeg har i høst fått en ny kontakt i Kystverket som er adskillig mer gem på ideen, og dessuten har to fyr (venneforeninger) fått lov, bl.a. Lyngør. Så jeg ser ikke bort fra at vi til slutt får grønt lys til å sette i gang. Vi må bare gå litt varsomt fram.

Ha en god jul.

Hilsen

Nils Reidar.