En sommer er over

Ja, slik sang Kirsti Sparboe for noen år siden for de av oss som er gamle nok til å huske det. Men båtsommeren er definitivt over for i år – og de fleste sitter forhåpentligvis igjen med masse minner.

EN SOMMER ER OVER

 

Sommerværet i år er et kapittel for seg – og bør ikke dveles for mye med. Man vil huske det som har vært bra – og så har vi båtfolk heldigvis lett for å glemme ”drittværet”.
 
Sesongen startet optimistisk med konvoyen til Båly. Dette var delvis ”upløyd mark” for medlemmene, men med en god porsjon optimisme og mye godt humør dro vi avgårde i en stor og flott konvoy (se reportasje annet sted). Det er vel synd og si at maten vi fikk servert var noen ”højdare” – dertil var rekene for få og fiskesuppa alt for tynn. Og det skyldes ikke bare den utmerkede fiskesuppa vi har vært vant til å få tidligere år, produsert av Fiskelaget v/Lennart & Co.
 
Arrangementet som helhet ble vel likevel så bra som man kan forvente av et nytt vertskap, som jeg i ettertid har vært i dialog med for å utdype vår misnøye med maten.
 
Årsmøtet får avgjøre hvor neste års konvoy skal gå. Styret skal forsøke å innhente tilbud fra andre arrangører.
 
Både Nodeviga og avslutningen på Tregde ble en suksess, takket være ildsjeler. Til alle arrangementer trengs det pådrivere – vi ser at endel av dugnadsånden er i ferd med å forsvinne.
 
Jeg vil ikke unnlate å nevne at valgkomiteen gjør en kjempejobb med å få fatt i folk som kan stille i forskjellige komiteer, og har man først tatt på seg et verv, må man også ta på seg det ansvaret som medfølger. Vi har sett at det ikke alltid har vært tilfelle.
 
Såvidt jeg kjenner til, har våre medlemmer vært forskånet fra alvorlige ulykker på sjøen i sommer. Det er takket være godt sjømannskap hos mannskapene på de forskjellige båtene, men det må også tilskrives at man har sørget for å ha båt og utstyr iorden når sesongen tar til. Godt vedlikehold er et nøkkelord.
 
Sandøya har som vanlig blitt godt besøkt i år også. Det er ei herlig øy å være på når værforholdene tillater det, både for store og små.
 
Ydstevågen (Ystevoa) er en annen populær uthavn. Vi er veldig spent på hva initiativtakerne til utvidelse av kai- og landanlegget kommer fram til. Skulle det bli spørsmål om dugnadsinnsats fra medlemmene, håper jeg mange vil yte sitt bidrag.
 
Uten å nevne flere uthavner, er vi velsignet med mange kjempefine plasser i skjærgården vår. Parkvesenet gjør en stor innsats med de beskjedne midlene de har til rådighet. Jeg vet at hadde det vært opp til Arvid Gulbrandsen & Co hadde vi hatt atskillig flere bryggemeter tilgjengelig.
 
I år, som ellers om årene, ser vi at endel ”tonnasje” er blitt lagt ut på FINN.no. Forhåpentligvis skal ingen av disse avslutte båtlivet, men bytte skuta ut med ei ny. Kjennemerket er vimpelen til MMF – da vet vi at det er noen som tilhører OSS.
 
Jeg takker for den sommeren som er over, ønsker alle båtfolk en flott høst og vinter. Måtte våre skuter tåle vinteropplaget og være klar igjen tidlig på våren.
 
I mellomtiden får vi ”mimre” og fortelle historier til hverandre. Husk at det på den mørke årstiden er lov å overdrive litt om både bølgehøyden og krabbestørrelsen. Båtstørrelsen vokser også på denne årstiden, men minker igjen når havneavgiften skal betales.
 
På gjensyn.
 
7. november 2009
 
Lars Fjellgård,
 
Leder, MMF